Konsantre Parfüm Esansları ile Natürel sprey parfümlerin arasındaki fark nedir? ve ne şekilde kullanılır? bunu açıklamaya çalışacağız.

1. Hangisi daha iyi kokuyor: Parfüm yağı mı yoksa sprey parfüm mü?


Kokularımızın hem yağ hem de sprey versiyonları, aynı koku formülü ile üretilir, bu yüzden teoride, aynı kokuyu almalıdırlar. Bununla birlikte, spreyler deki inceltici madde (Alkollüdür), bazı notaların daha ön plana gelmesini ya da daha keskin hissedilmesini sağlar. Parfüm esansları ise %100 konsantredir(ALKOLSÜZ) ve tam olarak yağ kıvamında olduğu için etrafa yayılma oranı daha düşük olmakla birlikte ciltte kalma süresi daha fazladır.

2. Cilt üzerinde farklılık gösterir mi?


Evet. Parfüm yağları, ana notalarını hemen ortaya çıkarırlar ve cilt üzerinde çok hızlı gelişirler. İlk olarak Daha sabit olan bir kokuya neden olan taze, açık üst notaları nemlendirme eğilimi gösterir. Sprey parfümler ise içerisindeki incelticiler sayesinde, her seferinde farklı koku notlarını buharlaştırır, üst notalardan (genellikle turunçgil notlarından) başlayarak, sonra kalp notaları ve son olarak en uzun süren oyalan taban notları ile başlar. Bunu bir restorana gidip lezzetli bir yemek yedikten sonra lezzetli bir yemek yapmakla karşılaştırmak istiyoruz. Evde bir yemek hazırladığınızda, özel yemeğinizi yapmaya giden tüm farklı malzemeleri görür, koklar ve deneyimliyorsunuz. Sprey gibi, her notayı ve özü ayrı ayrı deneyimliyorsunuz. Bir restoranda, her bir malzemeyi ayrı ayrı deneyimleyemezsiniz, ancak bir bütün olarak,size geldiğinde ve her lokma ile tatların karışımından keyif alırsınız. Yemeğinizin bu tutarlı tadı, aynı fakat lezzetli olan cildinizde bir parfüm yağı deneyimine benzer.


3. Etrafımdakiler onları farklı algılar mı?


Evet. Parfüm esansları cildinize çok yakın kalır. Bu sadece size yakın olanlar tarafından algılanabilir, çok daha samimi bir seçimdir. Bu, hemşireler, öğretmenler ve benzerleri gibi parfümün bastırılması gereken mesleklerde olanlar için mükemmel bir seçenektir. Sprey Parfümler daha dikkat çekici bir seçimdir. Arkanızda bir koku izi bırakır - iyi kokmayı sevenler ve başkalarını tanımak isteyenler için idealdir. Sprey alkolsüz parfümler kokunun etrafa daha çok yayılmasını sağlar ve büyük olasılıkla size yeni parfümünüzle ilgili övgüler kazandırır.


4. Parfüm esansları ile Sprey parfümlerin Kalıcılıkları farklı mıdır?

Hayır, ama bu konuda bazı insanlar, yağ versiyonunun cildi nemlendirdiği için, sprey versiyonu kadar hızlı solmadığı ve dolayısıyla daha uzun sürdüğünü savunmaktadır. Bununla birlikte, sprey parfümlerin uygulandığı alan daha hacimli olduğundan, bazıları spreyi daha uzun süre kaldığını iddia etmektedir. Sonuç olarak esanslar daha yoğun bir konsantrasyona sahiptirler kalıcılıkları elbette daha yüksektir fakat genellikle sprey parfümlere göre daha az uygulanır. Püskürtmeli parfümler daha ince bir konsantrasyona sahiptirler kokuları esansa göre daha hafiftir. Fakat roll-on esanslara göre daha fazla uygulandığı için, kalıcılık durumları bu şekilde eşitlenmiş oluyor.


5. Üzerimde taşımak için hangisini tercih etmeliyim?

Her ikisi de! Parfüm esanslarımız  3 gram , 6 gram  ve 12 gram boyutunda roll-on kalın cam şişe ile, sprey parfümlerimiz 30 cc 50cc ve 100ml 1. Sınıf Şişelerde size özel hazır halde gelir

Yolculuk durumlarında daha küçük ebatlarda olan 3 gram - 6 gram  - 12 gram Roll-on Esans veya 30 cc Extrait parfümlerimiz taşıma kolaylığı açısından önerilmektedir.