KOKU DÜNYASI

Koku dünyasının kendine has, terimlerle dolu bir dili vardır. Hatta bir çoğumuz parfüm ve EdT’yi bile karıştırıyor olabiliriz değil mi? Gelin birlikte bu kendine has dili olan koku dünyasının belli başlı isim ve terimlerini inceleyelim.

KOKU TÜRLERİ

Eau de Cologne - EdC: En hafif konsantrasyona sahip kokudur, %3 etken madde içerir, sıcak yaz günleri için iyi bir seçenektir. Daha çok tazelenmek için kullanılır ve kokuları çok kalıcı değildir.

Eau de Toilette - EdT: %3 ile %8 arasında bir koku maddesi konsantrasyonu içerir, bahar ve yaz günleri için uygundur. Tazeleyici, canlandırıcı kokulardır ve çok uzun kalıcılıkları yoktur.

Eau de Parfum - EdP: EdP’ler kokunun orta, üst ve alt notalarını sergiler. Saç veya kıyafete sıkmak için tercih edilmelidir, ancak hassas kumaşlara sıkmaktan kaçınılmalıdır. En yoğun konsantrasyona sahip koku biçimi olan Parfüm’ün daha hafif şeklidir. EdP parfümle karıştırılmamalıdır.

 

Parfüm: Parfüm koku maddesinin en yoğun halini içerir. Üst, alt ve orta notaları zamanla ortaya çıkar ve uygulandıkça farklılaşır. Kokuların en güçlüsüdür ve tene kısa fısfıslarla uygulanmalıdır.